Luontoyhteys - kaikki minusta ja luonnosta kirja

Varastossa
Toimitusaika: 7 päivä(ä)

Kuvaus

Luontoyhteys - kaikki minusta ja luonnosta

Kirja kertoo sinusta ja vastaa kysymyksien avulla siihen, millainen on todellinen yhteytesi luontoon.

Kirjan avulla pääset tutkimaan
miten luontoyhteytesi on kehittynyt vuosien varrella.

Saat ohjausta mm. esi-isiesi luontoperinnön

ja mielipaikkasi tarkasteluun.
Pääset kirjaamaan kirjan sivuille millä eri tavoilla luonto puhuttelee sinua ja oivallat samalla uusia asioita itsestäsi.


Tämä kirja johdattaa sinut erilaisten kysymysten kautta pohtimaan omaa luontoyhteyttäsi erilaisista näkökulmista

koko elämäsi varrelta.

Kirja toimii itsereflektoinnin ja oppimisen tukena.
Sitä voidaan käyttää omatoimisesti ja esimerkiksi osana oppimateriaalia erilaisten luonto-opintojen ohessa, kuntoutuksen tukena tai tukemassa muuta elämänmuutosprosessia, jolloin on tärkeää tarkastella elämän erilaisia taitekohtia.

"Havaitsin ohjaamillani luontoretkillä, että moni luonnossa mukanani kulkenut ei osannut tunnistaa heille luontoyhteyden kannalta merkityksellisiä asioita ja yhteinen keskustelu selvästi tuki heidän kokemusta luontoyhteyden saavuttamisessa.

Mielessäni alkoi kyteä tarve kirjoittaa luontoyhteydestä jonkinlainen kirja. Korona-kevät antoi ajatukselleni seuraavan sysäyksen tarttua toimeen ja tarvitsemaani aikaa käydä aiheen pariin.

Sisältö muokkautui vähitellen selkeisiin aihepiireihin, joista jotkin aiheet voivat olla lukijalleen hyvinkin tuttuja, osa aiheista voi tuntua vaikeammilta ja vaativimmilta.

Olen pyrkinyt käsittelemään aihetta hyvin laajasta näkökulmasta. Ensimmäinen osio koostuu oman elämän tarkastelusta, jonka jälkeen kirjaa voi tutkia ja täyttää missä järjestyksessä itse toivoo.

Kirja ohjaa tutustumaan mm. omiin luontotaitoihin ja -tietoihin, luonnon hengellisyyteen sekä luonnon kanssa käytävään vuorovaikutukseen ja luontopelkoihin. Voit myös laatia kirjasi sivuille oman luontoreseptin.


Oma toiveeni on, että kirjani avaa jokaiselle lukijalleen uusia ajatuksia omasta tärkeästä luontoyhteydestä ja omasta suhteesta ympäröivään maailmaan."


- Eerika Korhonen, Oivallusvaaran perustaja"Tämä kirja on matka lukijan sisimpään. Kuin huomaamatta lukija tulee käyneeksi läpi elämänkulkunsa ja liikuttuu ymmärtäessään, miten paljon luonto on ollut läsnä hänen elämässään. Oman luontoyhteyden tavoittaminen on aina syvästi koskettava tapahtuma. Kirja ei arvota luontoyhteyttä, vaan tuo näkyväksi sen, miten luontoyhteys on yhtä arvokas niin pitkien erämaavaellusten konkareille kuin lähiluonnosta hengähdystaukoa etsiville kiireisille kaupunkilaisille.

Kirja ei ole opas luontoyhteyteen, vaan se on ennen kaikkea tehtäväkirja. Sen kysymykset ovat koskettavia ja saavat miettimään luonnon läsnäoloa elämän eri vaiheissa. Kysymykset houkuttelevat pohtimaan, muistelemaan ja kirjoittamaan vastauksia ja piirtämään muistoja."

- Auli Soinio, luonto-ohjaaja