Hetkinen korttipakka lapsille

Varastossa
Toimitusaika: 7 päivä(ä)

Kuvaus

Hetkinen-korttipakka lapsille


Hetkinen -korttipakka lapselle tarjoaa leikkivässä iässä olevalle lapselle hyviä pysähtymisen hetkiä ja mielikuvituksen voimaa. Pakasta saatte käyttöönne 36 käsityönä kuvitettua korttia, joiden aiheet liikkuvat kolmessa eri kategoriassa. Pakkaan kuuluu lisäksi ohjekortti ja sisällysluettelo. Aikuinen voi ohjata lasta jokaiseen korttiin kirjoitetun erillisen ohjeistuksen avulla. Kategoriat auttavat valitsemaan tilanteeseen sopivan kortin. Korteista voi myös leikata irti tekstiosuuden jolloin ohjeistus jää aikuisen käteen ja kuva lapselle. Osa korteista toimii hyvin myös pienissä ryhmissä.


Sinipohjaiset kortit:

Iltahetken rauhoittaminen
Sinisen kategorian kortit ovat tunnelmaltaan rauhoittavia.Ne keskittyvät hetkeen pysähtymiseen ja hengittelyyn.Teemat kuljettavat lasta mukaviin ja kannustaviin ajatuksiin ennen nukkumaan menoa. Kortit voi tehdä vaikkapa sängyssä ennen nukkumaan menoa.


Oranssipohjaiset kortit:

Luovat ajatusleikit
Luovat ajatusleikit houkuttelevat lasta käyttämään oman mielikuvituksensa voimaa. Osassa korteista liikutaantilassa, osassa leikitään tai kerrotaan. Kortteja voi käyttää vaikkapa ennen leikkimistä mieltä rentouttamaan, tai tilanteiden välissä, kun lapsi kaipaa tukea siirtymiin.


Vihreäpohjaiset kortit:

Kehon liikkeet ja tunteet
Kehon liikkeisiin ja tunteisiin liittyvillä korteilla tutkitaan omia tunnetiloja, vireyttä, äänenkäyttöä ja liikutellaan kehonosia. Nämä kortit sopivat aamun hetkiin taivaikkapa tueksi kaveritaitojen harjoitteluun, ryhmässätoimimiseen tai ihan vain oman itsensä opetteluun.


Kaikki kortit ovat alunperin saaneet ideansa kahden sosiaalialan ammattilaisen tarpeesta löytää materiaalia, joka toimisi työssä lasten parissa silloin, kun pitäisi saada katkaistua ajatusten kierre tai etsiä levollista mieltä ennen unta. Kortit ovat myös kutsu käyttäjälleen vahvistaa omaa mielikuvitustaan ja heittäytyä toimimaan yhdessä osallistuen. Nämä kortit toimivat yhtä hyvin osana lasten parissa toimivien ammattilaisten työkalupakkia kuin kotona lapsen ja vanhemman yhteisissä pienissä arkisissa hetkissä.


Kortit on kuvittanut Latvarellin Pauliina Hautala ja ideasisältöjä on kehitetty yhdessä Voimavaunun Eeva Kahilaniemen kanssa. Kortit saavat nyt löytää kotinsa Voimavaunun verkkokaupasta, mutta ovat myynnissä myös Latvarellin ja Voimatassun verkkokaupoissa.Toivotamme teille mielikuvituksekkaita ja lämpimiä hetkiä korttien parissa!