Green Care menetelmäopas

21,00 €
sis. ALV
Varastossa
Toimitusaika: 6 päivä(ä)

Kuvaus

Green Care -menetelmäopas


Green Care menetelmäopas on kehitetty sinulle sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilainen, joka haluat viedä ammattitaitosi seuraavalle luonnolliselle tasolle! Olemme koonneet samojen kansien väliin tiiviin paketin Green Care menetelmien perusteita sekä käytännön harjoitteita, joita voit soveltaa omassa asiakastyössäsi. Aina ei siis vaadita tuntien työtä, kymmeniä henkilökunnan edustajia ja lukuisia ennakkovalmisteluja, jotta luontokokemus pystytään tarjoamaan eri asiakasryhmille. Jo pienetkin luonnon tarjoumat ja virikkeet tuovat ihmismielelle kokemuksen osallisuudesta ja yhteisöllisyydestä sekä vaikuttavat positiivisesti niin asiakkaan, kuin työntekijänkin hyvinvointiin.


Green Care -toiminnan perusta muodostuu ekopsykologiasta, joka on Yhdysvalloissa aikoinaan kehitetty psykologisen teorian ja käytännön haara. Ekopsykologia näkee ihmisen osana muuta luontoa. Tällöin myös ihmisen ja luonnon hyvinvointi (tai pahoinvointi) ovat yhteydessä toisiinsa. Tavoitteena on ehkäistä ihmisen vieraantumista luonnosta ja rakentaa kestävän kehityksen mukaista elämäntapaa.


Green Care menetelmistä löytyy matka aitoon ja alkuperäiseen luontoon, joka näyttäytyy kulloinkin juuri sellaisena, kuin siinä hetkessä on. Luonto ei itsessään vaadi mitään, se vain on. Kuinka tärkeää meille ihmisillekin on oppia pysähtymään ja olemaan kaiken arkisen kiireen keskellä. Luontomenetelmät ovat seikkailuja sekä aitoa läsnäoloa monimuotoista kokemuksellisuutta unohtamatta.


Koko A4, neliväri. Sivumäärä 24. Tuote toimitetaan kirjeenä.


Green Care -menetelmäopas 2020, 2.painos

Tekijät: Eeva Kahilaniemi/ Voimatassu Oy ja Leena Löf/ LuontoLeena Julkaisija: Voimatassu Ky

Valokuvat: Leena Löf, Jaakko Kahilaniemi ja Eeva Kahilaniemi

Taitto: Mari Pakarinen

Paino: Nekapaino, Tampere


ISBN 978-952-69397-0-4


Sisällysluettelo

  • Johdanto
  • Green Care toiminnan käsitteitä
  • Green Care menetelmät
  • Luonnon hyvinvointivaikutukset
  • Ohjaajuus Green Care menetelmissä
  • Green Care -ohjaaja ja palveluntuottaja osallisuuden tukemisessa - Luonto-ohjaamisen periaatteita
  • Harjoituksia
  • Lähteet


VALITSE TUOTTEELLE TOIMITUSVAIHTOEHDOKSI NOUTO! Tuote toimitetaan kirjepostissa jolloin siihen ei lisätä erikseen postikuluja.